Geef het door!

Geef het door!

14 okt 2016 tot 20 nov 2016

Openingstijden

Donderdag
12:00 - 18:00
Vrijdag
12:00 - 18:00
Inschrijven ›

We starten met een tour door de tentoonstelling. Het leuke van kunst kijken is dat je zelf een verhaal mag bedenken bij het werk dat je ziet. Zo bekijken we een aantal werken tijdens de rondleiding. Wat zijn eerste gedachten bij een kunstwerk? Waar gaat het werk over? We doen een aantal spellen om de verbeelding los te laten gaan.


Tijdens de workshop gaan de leerlingen in groepjes op een groot vel aan de slag. De museumdocent vertelt een beeldend verhaal geïnspireerd door de opzet van de Biënnale. De leerling start met tekenen in een materiaal dat hem of haar aanspreekt. De invulling van dit verhaal is helemaal aan de leerling. Tijdens het verhaal wordt het blad af en toe een kwartslag gedraaid, de leerling werkt nu verder waar zijn buurman of buurvrouw is gebleven. Leren samenwerken, durven door te gaan, experimenteren met de tekenstijl van iemand anders en goed leren kijken: al deze elementen zitten verborgen in deze opdracht. Naderhand bekijken we samen de gemaakte werken. Hoe is het verhaal tot uiting gekomen? 

Deze workshop is in samenwerking met kunstenaar Kinke Kooi tot stand gekomen. De gemaakte werken mogen mee terug naar school of worden geëxposeerd in de workshopruimte in Rozet. Samen met de vakdocent stemmen we het programma af op de leerlingen en de faciliteiten van de school. 

Wanneer: ma. t/m vr. in periode 14 oktber t/m 20 november
Locatie: Rozet
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 75,- voor materiaal en bezoek van een groep van 15 leerlingen en 1 begeleider
Doelgroep: primair onderwijs

Boeken? 
Stuur een mail met datum en tijd van jullie bezoek, aantal leerlingen en begeleiders, niveau en leerjaar van de groepen naar educatie@biennalegelderland.nl 

Locatie Rozet

Rozet

Kunstenaar Kinke Kooi

Kinke Kooi
Kinke Kooi (1961) is na haar studie altijd in Arnhem blijven wonen. In haar werk gaat het erg over geven en nemen, holle versus bolle vormen. Meditatie. Ongrijpbare zaken. 'I believe in the...

Ook op deze dag

Beats 'n more!

Beats 'n more!

14 okt 2016 TentoonstellingCirca...dit
Nazmiye Oral De brievenschrijver van het dorp

Nazmiye Oral De brievenschrijver van het dorp

14 okt 2016 tot 13 nov 2016 TentoonstellingRestaurant Momento
Klerengoed met Maison the Faux

Klerengoed met Maison the Faux

14 okt 2016 tot 20 nov 2016 WorkshopRozet

Rondleiding

Rondleiding

14 okt 2016 tot 20 nov 2016 Tentoonstelling -

Loading...