Fotografeer raak!


Fotografeer raak!

14 okt 2016 tot 20 nov 2016

Openingstijden

Vrijdag
12:00 - 18:00
Hoe maakt een kunstenaar een beeld? Tijdens de rondleiding bespreken we het werk van kunstenaars die zich lieten inspireren door in gesprek te gaan met Arnhemse bewoners. We ontdekken de achtergrond en werkwijze van de kunstenaars. Met kijkopdrachten vragen we aandacht voor het maakproces van een kunstwerk, het creëren en uitvoeren van een idee.

Om de leerlingen voor te bereiden op de workshop wordt tijdens de voorbereidende les op school door de vakdocent aandacht geschonken aan fotografische begrippen en beeldelementen.

Tijdens de workshop gaan leerlingen aan de slag met kunstenaar Hanne van der Woude. Ze geeft de leerlingen de opdracht om rond het gebouw op zoek te gaan naar verhalen en deze vast te leggen. Zoals voorbijgangers, een gebroken stoeptegel of een wegwaaiend plastic zakje. Leerlingen leren met het maken van een serie foto’s hoe je een verhaal kan vertellen met fotografie. Leerlingen ervaren hoe je verbeelding in werking wordt gezet door een beelden te combineren. Samen met de vakdocent stemmen we het programma af op de leerlingen en de faciliteiten van de school.  

Wanneer: ma t/m vr in periode 14 oktober t/m 20 november
Locatie: Rozet
Duur: 2,5 uur
Prijs: € 125,- inclusief voorbereidende les, materiaal + bezoek (betaling met Cultuurkaart is mogelijk)
Aantal: groep van 15 leerlingen en 1 begeleider.
Doelgroep: voortgezet onderwijs en mbo

Boeken? 
Stuur een mail met datum en tijd van jullie bezoek, aantal leerlingen en begeleiders, niveau en leerjaar van de groep naar educatie@biennalegelderland.nl 

Locatie Rozet

Rozet

Kunstenaar Hanne van der Woude

Hanne van der Woude
Hanne van der Woude (1982) maakte de afgelopen vijf jaar deel uit van het huishouden van Emmy Eerdmans en haar man Ben Joosten, die in die tijd overleed. Ze legde het echtpaar vast in een serie...

Ook op deze dag

Beats 'n more!

Beats 'n more!

14 okt 2016 TentoonstellingCirca...dit
Nazmiye Oral De brievenschrijver van het dorp

Nazmiye Oral De brievenschrijver van het dorp

14 okt 2016 tot 13 nov 2016 TentoonstellingRestaurant Momento
Geef het door!

Geef het door!

14 okt 2016 tot 20 nov 2016 WorkshopRozet

Loading...